Міністри оборони України та Латвії обговорили створення нової коаліції – Коаліції дронів (ФОТО)


21:0612.12.2023

Міністр оборони України Рустем Умєров уперше зустрівся у Києві зі своїм латвійським колегою, Міністром оборони Латвії Андрісом Спрудсом.

Про це повідомили в Міноборони України, передає Інше ТВ.

«Хотів би висловити вдячність латвійській стороні за ініціативу у створенні Коаліції БПЛА. Адже розвиток цієї війни доводить, що перевага у спроможностях за цим напрямом часто є вирішальною на полі бою», – сказав Міністр оборони України на брифінгу після переговорів.

Рустем Умєров подякував латвійському народу, уряду Латвії за величезний рівень підтримки з першого дня російської агресії.

«Завдяки переданим Україні боєприпасам, артилерії, протитанковій і стрілецькій зброї, БПЛА, ПТРК та багатьом іншим сучасним засобам, українські воїни наближають нашу перемогу», – сказав Міністр оборони України.

Андріс Спрудс зі свого боку підтвердив, що Латвія готова продовжувати і поглиблювати співпрацю, шукати нових партнерів.

«Розвиток технологій, зокрема таких, що убезпечують життя солдатів, є ключовим напрямом нашої роботи», – сказав міністр оборони Латвії.

Тому, за його словами, Коаліція дронів, технології для розвитку дронів, є важливими, аби просунутись у порятунку життів військових та наближенні перемоги України в цілому.

Під час зустрічі сторони також обговорили потенційне розширення програм підготовки українських військових латвійськими інструкторами.

Український та латвійський міністри також обговорили євроатлантичні перспективи України у контексті наступного Саміту НАТО у Вашингтоні.

«Вдячний Латвії за непохитну політичну підтримку інтеграції нашої Держави до Альянсу», – сказав Рустем Умєров.

«Україна – ключовий союзник Латвії. Україна бореться за свою свободу, але також і за свободу всіх нас», – сказав Андріс Спрудс.

За словами міністра оборони Латвії, його країна є стійким і непохитним прибічником повноправного членства України в НАТО і ЄС: «Ми віримо в те, що було сказано у Вільнюсі (на останньому саміті НАТО): «Україна має бути 33-м членом НАТО якнайшвидше».

Як повідомляло Інше ТВ, в листопаді Сейм Латвії постановив віддавати оштрафовані автомобілі Україні, а допомогу українським біженцям продовжили



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube