Що сенатори-республіканці розповіли про розмову з Зеленським


21:1512.12.2023

У виступі 12 грудня перед Сенатом президент України Володимир Зеленський зосередився на поясненні, чому допомога США є вкрай важливою для України та уникав питання фінансування для кордону США. На цьому наголосили американські сенатори після виступу Зеленського.

Про це розповідає Голос Америки.

Сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем наголосив, що чітко дав зрозуміти Зеленському, що затримка у голосуванні за фінансування для України не має нічого спільного із недостатнім розумінням важливості допомоги, а натомість пов’язана зі складним питанням фінансування для кордону.

“Я сказав президенту Зеленському, що мій обов’язок номер один — захищати свою країну, а також допомагати вашій, і я відчуваю, що прикордонна політика моєї країни становить безпосередню загрозу безпеці американського народу”, — сказав Ліндсі Грем журналістам. “Я сказав – ви зробили все, що можна було від вас попросити. Це не ваша проблема”, – додав він.

Лідер Республіканської меншості в Сенаті Мітч Макконнелл, прихильник допомоги Україні, виступаючи у Сенаті сьогодні наголосив, що кордон США, як і кордон України, Ізраїлю та Тайваню, має бути недоторканним та зауважив на непохитній підтримці України: “Протягом кількох місяців ми підтримуємо додаткові дії щодо всіх чотирьох найгостріших викликів національній безпеці, з якими ми стикаємося. Наша підтримка України та Ізраїлю непохитна”.

Макконнелл також підкреслив, що сповнений рішучості взяти під контроль кризу національної безпеки на південному кордоні: “Я збираюся працювати, щоб виконати роботу, працювати стільки, скільки буде потрібно”.

Зеленський наголосив у каналі в Telegram, що зустріч із сенаторами “є важливим підтвердженням підтримки України в боротьбі за незалежність, свободу та демократію”. Він подякував лідеру Демократичної партії в Сенаті Чаку Шумеру та лідеру Республіканської партії в Сенаті Мітчу Макконнеллу за консолідацію двопартійної підтримки для України.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube