“Хто звільнить Карабах, той і буде нашим вічним президентом”. В Азербайджані Алієв знову йде на вибори


11:3312.12.2023

Азербайджану Ільхам Алієв вп’яте буде балотуватись у президенти на призначених ним  позачергових виборах 7 лютого 2024 року. Його висунула партії «Новий Азербайджан»/

Про це повідомляє агентство APA.

«Довгі роки всі говорили, що хтось звільнить Карабах, той і буде нашим вічним президентом. Думаю, що Ільхам Алієв за 20 років своєї політики, служіння азербайджанському народу, за звільнення окупованих територій заслужив цю посаду. Такої точки зору дотримується кожен патріот Азербайджану. На засіданні правління кожен також висловить свою думку. Думка партії з цього питання однозначна», – заявив заступник голови партії Тахір Будагов.

Він додав, що кандидата в президенти висунуто на засіданні Ради партії.

Президент Азербайджану обирається терміном на 7 років. Згідно з Конституцією країни одна і та ж людина може перебувати на посаді президента необмежену кількість термінів.

Ільхам Алієв очолює країну з 2003 року. Він переобирався на чергових виборах 2008 та 2013 років, а також на позачергових виборах 2018 року.

У вересні 2023 року Азербайджан відновив контроль над Нагірним Карабахом внаслідок одноденної воєнної операції. Це стало причиною проведення позачергових президентських виборів в країні 7 лютого 2024 року.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube