Прем’єр Ізраїлю Нетаньягу перервав засідання уряду, щоб майже годину говорити з Путіним


15:1110.12.2023

Сьогодні, 10 грудня, прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу вдруге після нападу терористів ХАМАСу на країну 7 жовтня провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Для цього прем’єр перервав засідання уряду

Про це інформує Haaretz.

Зазначається, що прем’єр Ізраїлю покинув засідання кабінету міністрів, яке відбувалося в неділю вранці, щоб поговорити з Путіним, і повернувся лише в кінці засідання.

За даними офісу прем’єр-міністра, Путін і Нетаньягу розмовляли близько 50 хвилин. Це була їхня перша розмова приблизно за два місяці.

Також повідомляється, що під час телефонної розмови прем’єр-міністр Ізраїлю висловив незадоволення деякими заявами російських офіційних осіб в ООН та на інших форумах проти Ізраїлю.

Нетаньягу також різко критикував відносини між Росією та Іраном і назвав їх небезпечними.

Прем’єр-міністр підкреслив, що будь-яка країна, яка постраждає від теракту, такого як Ізраїль 7 жовтня, діятиме з не меншою силою, ніж його країна.

Водночас Нетаньягу висловив вдячність за зусилля Росії зі звільнення громадянина Ізраїлю з російським громадянством і заявив, що Ізраїль використовуватиме всі засоби, як політичні, так і військові, щоб звільнити всіх заручників. Ізраїльський прем’єр також звернувся до Путіна з проханням чинити тиск на Червоний Хрест, щоб той відвідав і надав ліки для заручників у Газі.

Нагадаємо: Ізраїль знав про план нападу ХАМАСу більше року тому, але не повірив, – The New York Times



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube