Міністри оборони Чехії, Польші, Словаччини та Угорщини прийняли декларацію щодо підтримки України – так, як кожна країна вважатиме за доцільне


22:4209.12.2023

Держави Вишеградської четвірки – Чехія, Польща, Словаччина та Угорщина – продовжать підтримувати Україну в її захисті від російського вторгнення так, як кожна країна вважатиме за доцільне. У тому числі йдеться про розмінування території України, медичну підтримку та гуманітарну допомогу.

Про це заявила міністр оборони Чехії Яна Чорнохова на прес-конференції за підсумками зустрічі міністрів оборони країн Вишеградської четвірки та Центрально-Європейської оборонної спілки (CEDC), повідомляє «Радіо Прага» з посиланням на інформагентство ČTK.

Якщо країни зменшать підтримку України, це стане сигналом про слабкість Заходу, заявила Яна Чорнохова після засідання CEDC. «Ми зробимо все можливе, щоб не допустити поразки України, навіть незважаючи на те, що у нас можуть бути різні думки щодо порядку денного, особливо в рамках Вишеградської четвірки», – наголосила Чорнохова.

За її словами, країни досягли домовленості щодо основних питань.

Спільна декларація включає також підтвердження важливого значення оборонного співробітництва країн Вишеградської четвірки, співпраці щодо захисту повітряного простору Словаччини та необхідності зміцнення оборонної промисловості. Міністри також погодилися підтримати Ізраїль та його право на самооборону.

Як повідомляло Інше ТВ, Україна пішла на поступки Угорщині у мові та освіті – змінила закони про нацменшини, – ВВС



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube