Апеляційний суд постановив, що Трамп може нести цивільну відповідальність за напад на Капітолій 6 січня


22:1202.12.2023

Апеляційний суд США постановив, що Трамп може бути притягнутий до цивільної відповідальності за атаку на Капітолій 6 січня 2021 року. Рішення, ймовірно, буде оскаржене.

Апеляційний суд округу Колумбія США вважає, що експрезидент США Дональд Трамп може бути притягнутий до цивільної відповідальності за дії натовпу, який напав на Капітолій 6 січня 2021 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Washington Post.

Через кілька годин після того, як апеляційний суд ухвалив, що поліцейські можуть подати до суду на Трампа через травми, отримані ними під час заворушень у Капітолії 6 січня 2021 року, суддя, який курирує його кримінальну справу за звинуваченнями у підриві виборів у Вашингтоні , ухвалив, що у нього немає захисту від переслідування як колишнього президента

– йдеться в повідомленні.
Деталі

Апеляційний суд округу Колумбія США заявив, що Трамп, як і раніше, може користуватися імунітетом від цивільного позову за офіційні дії, які він зробив як президент.

Але в одностайній думці, написаній головним суддею Шрі Срінівасаном, суд вже погодився, що “його кампанія з переобрання не є офіційним президентським актом”.

Повідомляється, що обидва рішення, ймовірно, будуть негайно оскаржені.

Представник Трампа Стівен Чунг заявив, що ці рішення “створюють небезпечні прецеденти, які завдадуть шкоди майбутнім президентським адміністраціям”, додавши, що “Трамп продовжуватиме боротися за Америку та американців, у тому числі оскаржуючи ці неправомірні рішення у судах вищої інстанції”.

Читайте: В США суд визнав Трампа винним у заколоті. Але відхилив спробу не допустити його до виборів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube