Країни Балтії приєдналися до бойкоту міністерської зустрічі ОБСЄ через присутність Лаврова


19:3728.11.2023

Як писало Iнше ТБ, делегація України не братиме участі в міністерському засіданні ОБСЄ на рівні міністра закордонних справ, Київ уважає, що присутність російської делегації лише поглиблюватиме кризу, у яку Росія загнала ОБСЄ, заявив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Аналогічну за змістом заяву зробили міністерства закордонних справ країн Балтії – Естонії, Латвії та Литви.

“Протягом останніх двох років ми були свідками того, як одна держава-учасниця ОБСЄ активно і жорстоко намагалася знищити іншу. Давайте будемо дуже чіткими: загарбницька війна та звірства Росії проти її суверенної та мирної сусідки України грубо порушують міжнародне право, включаюно Статут ООН, і є нападом на ОБСЄ та її основні принципи. Ми також не бачили нічого, крім обструктивної поведінки Росії в самій ОБСЄ – спочатку шляхом блокування будь-якої присутності та діяльності ОБСЄ в Україні, потім через блокування головування Естонії у 2024 році з абсолютно надуманих причин, а тепер через блокування конструктивних рішень для збереження та функціонування організації”, – йдеться у заяві.

Міністри вважають, що присутність Лаврова лише дасть ще одну можливість для російської пропаганди.

Читайте: Внаслідок російського обстрілу в Очакові спалахнула база відпочинку – рятувальники Миколаївщини загасили пожежу (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube