Від початку повномасштабного російського вторгнення Литва надала Україні допомогу на понад 1 млрд євро – Шмигаль


19:3624.11.2023

Від початку повномасштабного вторгнення росії Литва надала Україні допомогу на понад 1 млрд євро.

Про це на своєму телеграм-каналі поінформував Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль після зустрічі з Прем’єр-міністеркою Литви Інгрідою Шимоніте, яка сьогодні перебуває в Україні, передає Інше ТВ.

«За останні місяці ми також отримали броньовані машини, амуніцію, радіолокаційне обладнання, морські радари. У листопаді Литва передала дві пускові установки системи ППО NASAMS. Вони вже на бойовому чергуванні.

Під час нашої зустрічі подякував за позитивний розгляд звернення щодо надання Україні засобів РЕБ литовського виробництва для протидії російським безпілотникам.

Литва також закладає основу для довгострокової військової підтримки України. За словами пані Шимоніте, Литва планує затвердити трирічний план військової та іншої допомоги Україні, яка включатиме лікування й реабілітацію, навчання військових, проведення гуманітарного й військового розмінування та ремонт воєнної техніки.

Надзвичайно вдячні Литві за високий рівень солідарності й підтримки українців у нашій боротьбі за свободу та незалежність», – написав Денис Шмигаль.

Як повідомляло Інше ТВ, Литва буде передавати штрафи за недотримання антиросійських санкцій на відновлення України



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube