Більшість українців вважає, що вибори зараз не на часі – опитування


14:1430.10.2023

Наразі 81% респондентів вважають, що вибори мають проводитися після війни і зараз вони не на часі, ідеться у результатах опитування КМІС, проведеного упродовж 30 вересня-13 жовтня, пише УНН.

Як повідомляється, за останній час спливало питання обговорення доцільності чи недоцільності проведення зараз, під час війни, національних виборів. За результатами опитування КМІС станом на жовтень 2023 року 81% респондентів вважають, що вибори мають проводитися після війни і зараз вони не на часі. Вважають, що вибори вже мають проводитися попри війну – 16%.

Хоча українці вважають доцільним відкласти проведення виборів на період після війни, але при цьому 88% наполягають, що в Україні має будуватися розвинена демократична система відповідно до норм Європейського Союзу. За обмеження прав громадян на період відновлення після війни виступають 7% респондентів.

Довідково

Всеукраїнське опитування громадської думки «Омнібус» проведено КМІС методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Опитано 2007 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Опитування проводилося з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року). До вибірки не могли потрапити мешканці тимчасово окупованих територій, а також опитування не проводилося з громадянами закордоном.

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% – для показників, близьких до 10%, 1,1% – для показників, близьких до 5%.

Читайте: Зеленський наважився на вибори? Соцопитування твердить про 73% довіри



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube