У Медведчука з’явилась нова яхта – за майже $10 млн.


16:4627.10.2023

Сім’я колишнього українського депутата Віктора Медведчука, якого ЗМІ називають “кумом Володимира Путіна”, після його обміну на військових ЗСУ отримала в експлуатацію нову яхту вартістю 886 млн рублів (9 млн 627 тисяч доларів), з’ясувала “Вёрстка“.

Мова йде про швидкісну яхту Pershing 9X, яку виробник – італійська Ferretti Group – називає “винищувачем”. На борту 28-метрового судна є чотири каюти з 8 спальними місцями. Загалом яхта може вмістити до 20 гостей.

Як випливає з митних даних, які є в розпорядженні редакції, судно під назвою Amore Mio зовсім нове – його спустили на воду 2023 року. Російську митницю воно пройшло 26 липня. Яхта підійшла до російських вод під прапором Палау, при цьому її відправником значиться компанія Lavel Fzco з ОАЕ.

Одержувачем яхти в Росії вказано АТ “Ренесанс”. Згідно з аудиторським висновком від 24 лютого 2021 року, бенефіціарним власником компанії була громадянка України Оксана Марченко – дружина Медведчука. Фірма оформила “тимчасове ввезення” яхти. Цю процедуру використовують, коли перебування товару на митній території недоцільне на постійній основі. До того ж вона частково звільняє декларанта від сплати митних платежів.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Медведчука за підозрою в держзраді затримала СБУ. У вересні 2022 року його видали Росії в обмін на полонених бійців батальйону “Азов”. Наразі він живе в Росії.

Як раніше писала “Вёрстка”, саме Медведчук міг зіграти одну з ключових ролей у рішенні Путіна про початок війни в Україні. Він переконував президента в проросійських настроях серед українців.

Про яхту Медведчука “Верстка” дізналася під час підготовки розслідування про російський яхтовий флот. Матеріал про раніше невідомі яхти чиновників, мільярдерів і держкомпаній вийде наступного тижня.

На фотографії – модель Pershing 9X, зображення яхти Медведчука в мережі немає.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube