Конгресс ухвалив бюджет США без допомоги Україні. Законопроєкт про підтримку внесуть окремо


06:0501.10.2023

Палата представників Конгрессу США схвалила тимчасове фінансування уряду, що дозволить уникнути так званого шатдауну.

Палата представників ухвалила резолюцію про продовження терміну фінансування уряду на 45 днів 335 голосами “за”. Проти законопроекту проголосували один демократ та 91 республіканець, пише Кореспондент.

Законопроект про короткострокове фінансування включає допомогу у разі стихійних лих, продовження федеральної програми страхування від повеней, але не допомогу Україні.

Тепер Сенат повинен затвердити законопроект до 12:01 неділі (до 19:01 за Києвом), щоб не допустити шатдауну.

Шатдаун – це стан, коли частина американського уряду припиняє роботу через те, що у США не ухвалили новий бюджет. Співробітники великої частини державних структур у цей час працюють безкоштовно або йдуть у безстрокову відпустку.

Загроза призупинення роботи уряду США пов’язана з позицією частини республіканців. Вони блокували ухвалення бюджетних законопроектів на наступний фінансовий рік, через начебто зайві витрати.

У тому числі, вони виступали проти допомоги Україні. Білий дім намагався включити до проєкту бюджету компромісні 6 млрд доларів для України до середини листопада, але ця ініціатива не набрала достатньо голосів.

Палата представників Конгресу США незабаром окремо розгляне законопроєкт про підтримку України. Про це у суботу, 30 вересня, повідомило видання The Washington Post із посиланням на офіційного представника Білого дому, який говорив на умовах анонімності.

За його словами, адміністрація підтримує ухвалений законопроект Палати представників про тимчасовий бюджет, оскільки він запобігає серйозним скороченням внутрішніх програм і включає допомогу в разі стихійних лих.

Чиновник також додав, що адміністрація очікує, що спікер Палати представників Кевін МакКарті незабаром винесе на розгляд ще один законопроект про підтримку України.

Читайте: У США почалися слухання щодо імпічменту Байдена



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube