Латвія планує узаконити конфіскацію транспорту з номерами росії та білорусі


19:4922.09.2023

Міністерство юстиції Латвії повідомило, що подасть до Сейму законопроєкт, який заборонятиме перебування на території країни транспортних засобів, зареєстрованих у росії та білорусі. У разі ухилення від вимог пропонують конфіскацію такого транспорту, йдеться в опублікованій Мін’юстом заяві, інформує УНН.

“Кожен, хто приїжджає до Латвії, повинен поважати закони та порядок нашої країни. Перетин кордону ЄС транспортним засобом, зареєстрованим у росії, а отже перебування в Латвії є порушенням санкцій”, – заявила міністр юстиції Інес Лібіна-Егнере.

Деталі

Вона зауважила, що якщо вчасно не перереєструвати транспортні засоби з російськими та білоруськими номерами, вони можуть бути конфісковані на користь України.

“Разом з тим, громадян росії та білорусі, країни яких ведуть незаконну і кровопролитну війну в Україні, і які все ще хочуть пересуватися територією Латвії, я запрошую робити це з номерними знаками, зареєстрованими в Латвії, пішки або громадським транспортом, дотримуючись законів і правил дорожнього руху”, – підкреслила мністр.

Згідно з заявою Мін’юсту, заплановані зміни вимагатимуть від власників авто з російськими та білоруськими реєстраційними номерами, які в’їжджають на територію Латвії, протягом певного часу перереєструвати ці транспортні засоби в Латвії. Якщо транспортний засіб не перереєструють або він не покине Латвію протягом трьох місяців, передбачені санкції включно з конфіскацією цього майна.

Повідомляється, що міністерство базує зміни в законодавстві на роз’ясненні Єврокомісії, в якому йдеться, що санкції проти росії, запроваджені блоком у 2022-му, також поширюються на особисті транспортні засоби громадян росії. Зміни, заплановані в Латвії, також введуть заборону на транспортні засоби, зареєстровані в білорусі, враховуючи санкції ЄС проти цієї країни.

Читайте: Латвія більше не пропускатиме в країну автомобілі з російською реєстрацією



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube