Колишній директор ЦРУ радить Пригожину не підходити до відчинених вікон


09:0926.06.2023

Генерал армії США у відставці, колишній директор ЦРУ Девід Петреус сказав у коментарі CNN, що ватажок “Вагнера” Євген Пригожин “втратив нерви” в Росії після того, як його повстання “не отримало тієї підтримки, на яку він сподівався”.

Генерал вважає, що Прігожин припинив свій заколот, оскільки він не отримав тієї підтримки, на яку очікував.  

«Він був приблизно за дві години їзди від околиць Москви… Він вирішив прийняти угоду. Він відмовився від цієї спроби», – сказав Петреус

.«Прігожин зберіг своє життя, але втратив групу «Вагнера», і йому слід бути дуже обережним біля відкритих вікон у новому місці в Білорусі, куди він збирається».

За словами генерала, за 36 годин військового заколоту відбулася «приголомшлива серія подій»: Путін втік з Москви, втекли міністр оборони Шойгу та начальник генштабу Гєрасімов. 

«Я вважаю, що уряд похитнувся, Путін похитнувся. Особисто для мене це робить їх більш вразливими, можливо, більш вразливими, ніж будь-коли за двадцять років його правління Російською Федерацією. Хто знає, до чого це може призвести? Ми завжди запитували, хто буде тим, хто завдасть удару по цареві, і тепер ми знаємо», – сказав Петреус. 

За його словами, майбутнє «Вагнера» не є до кінця зрозумілим, як і те, скільки з найманців підпишуть контракт з міністерством оборони. Саме обов’язок підписати контракти було «справжнім яблуком розбрату з самого початку». 



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube