Трампу висунуто сім звинувачень у справі про секретні документи


09:4709.06.2023

Федеральне велике журі висунуло колишньому президенту США Дональду Трампу звинувачення за семи епізодами у справі про неправомірне поводження з понад 100 секретними документами.

Про це повідомляє Главком з посиланням на NBC.

Звинувачення пред’явлено у четвер, 8 червня.

За даними джерел видання, вже 13 червня Трамп має з’явитись до окружного суду США. Арешт Трампа під час висунення йому звинувачень 13 червня не очікується, заявив адвокат.

Сам Трамп всі звинувачення відкидає і називає справу «полюванням на відьом». За його словами, він нібито мав право розсекретити дані, що зберігались в тих документах. «Я невинна людина, я не зробив нічого поганого», – заявив Трамп.

Нагадаємо, у серпні 2022 року ФБР виявило в маєтку Трампа Мар-а-Лаго низку документів з грифом «секретно», які він мав здати до Національного архіву. Пізніше Трампу вручили повістку в суд через один з випадків зберігання таких документів.

В червні цього року Федеральна прокуратура отримала доступ до аудіозапису, на якому Трамп зізнається, що мав доступ до секретного документа стосовно Ірану. Невдовзі після цього адвокатам колишнього президента сказали, що його визнано об’єктом розслідування по справі про секретні документи.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube