Парламент Швейцарії дозволив реекспорт зброї до воюючих країн


11:4108.06.2023

Рада кантонів Швейцарії вирішила, що реекспорт швейцарської зброї до країн, залучених у військові конфлікти, не суперечить концепції нейтралітету країни і має бути за певних умов дозволено.

За відповідне рішення проголосували 22 сенатори, проти — 17, ще четверо утрималися.

Про це пише DELFI, передає Інше ТВ.

Рада кантонів — одна із двох палат парламенту Швейцарії (інша палата – Національна рада). На відміну більшості інших країн, у Швейцарії обидві палати рівноправні.

Наразі всі країни, які купують швейцарську зброю, підписують зобов’язання не експортувати її без дозволу. Рада кантонів ухвалила, що країнам, які “поділяють швейцарські цінності”, має бути дозволено перепродувати зброю через п’ять років без отримання згоди від Швейцарії.

Перепродаж у тому числі буде дозволено до країн, які у рамках військового конфлікту з погляду міжнародного права забезпечують самооборону.

Тепер інша палата парламенту, Національна рада Швейцарії, повинна буде розробити та ухвалити законопроект, який формалізує такий реекспорт.

Декілька європейських країн раніше зверталися до Швейцарії з проханням дозволити передавати швейцарську зброю Україні. Уряд країни відповідав на всі ці прохання відмовою, пояснюючи це тим, що такий дозвіл порушив би нейтралітет.

Як повідомляло Інше ТВ, В Швейцарії скасували концерти Скрипки і Пивоварова. До чого тут “руки Кремля”



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube