Терактом в Каховці росіяни визнали, що ця земля їм не належить, – Кислиця


09:2807.06.2023

Підривом Каховської ГЕС російські окупанти визнають, що ця територія їм не належить, і вони не можуть її утримати.

Про це заявив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця, повідомляє  Інтерфакс-Україна.

“Російський режим запустив бомбу масового знищення проти екології. Це акт тероризму проти критичної інфраструктури України. Направлений на якомога більшу кількість жертв серед цивільних та найбільших руйнувань. Використовуючи тактику спаленої землі, російські окупанти визнають, що ця територія не належить їм і вони її утримати”, – сказав Кислиця під час засідання Ради безпеки ООН у вівторок.

Він зазначив, що РФ заперечує свою провину у підриві Каховської ГЕС, як і заперечувала причетність до злочинів у Маріуполі, Бучі та Ізюмі.

“Це ще один приклад геноциду Росії проти народу України. Це реакція Кремля на заклик до мирних переговорів. Росія підкреслює своїми діями, що не зацікавлена в деескалації та світі. Росію потрібно знешкодити, а не утихомирювати”, – наголосив Кислиця.

За його словами, “це буде найбільшим внеском у безпеку нашого регіону та світу загалом”.

Він уточнив, що внаслідок підриву було знищено 11 із 28 секцій греблі.

“Станом на вечір було підвищення рівня води на 3,24 м біля Херсона. Через 3-5 днів ми побачимо набагато більше наслідків. Вони будуть набагато гіршими для тимчасово окупованих РФ територій Херсонської області на лівому березі Дніпра”, – попередив Кислиця.

Водночас він зазначив, що для Запорізької АЕС зараз нагальної загрози немає. “Ситуація складна, але під контролем”, – наголосив Кислиця.

“Ми закликаємо засудити російську атаку на Каховську ГЕС. Це доводить, наскільки важливою є формула миру президента Зеленського. Закликаємо міжнародних партнерів приєднатися до її виконання”, – підсумував він. 



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube