Зеленський сказав, скільки треба батарей ППО Patriot, щоб закрити українське небо


17:2303.06.2023

Президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність розміщення 50 батарей ППО Patriot для захисту країни від російських атак та запобігання залякуванню мільйонів громадян.

Про це глава держави розповів в інтерв’ю американській газеті The Wall Street Journal, опублікованому 3 червня, пише «Фокус».

Зеленський наголосив, що американська система ППО Patriot є єдиним засобом, здатним збивати певні типи ракет, що застосовуються Росією. Саме тому Україні необхідно збільшити наявність таких систем.

Президент зазначив, що наразі ППО Patriot є єдиною системою у світі, здатною зупинити ракети, які Росія використовує проти цивільного населення, шкіл, інфраструктури та енергетичної системи України.

“Є зброя, яка просто “вимикає” Росії можливість залякувати десятки мільйонів людей — Patriot. Реальність така — 50 батарей Patriot і люди не будуть гинути”, — зазначив Зеленський.

Також глава держави зазначив, що будь-який контрнаступ без контролю в небі — дуже небезпечний, маючи на увазі також надання Україні західних винищувачів.

“Уявіть собі відчуття військового, який знає, — “у мене немає “даху”. І він не розуміє, чому це є в сусідніх країнах. Якщо всі знають, що нам потрібний захист неба – у чому питання із сучасними літаками?” — обурився Зеленський.

Як повідомляло Інше ТВ, Україна готова розпочати контрнаступ, але це може зайняти певний час – Зеленський



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube