Сенат Чехії: На саміті НАТО слід ухвалити графік вступу України до Північноатлантичного альянсу


15:3001.06.2023

Увечері 31 травня Сенат Чеської Республіки ухвалив резолюцію щодо підготовки до саміту Північноатлантичного альянсу, який відбудеться у липні 2023 р. у Вільнюсі.

У документі наголошується на погіршенні ситуації в Європі в галузі безпеки.

Про це пише «Радіо Прага», передає Інше ТВ.

Сенат Чехії підтримав вступ України до НАТО у найкоротші терміни. На думку верхньої палати чеського парламенту, липневий саміт має підтвердити зобов’язання щодо якнайшвидшого прийняття України до Альянсу та запропонувати графік приєднання країни до НАТО.

Уряд, вважає Сенат, має поглибити інтеграцію України до структур та роботи НАТО ще до початку її формального вступу до Альянсу.

«Ми закликаємо уряд домагатися більш інтенсивної підтримки України з боку країн НАТО, особливо у питаннях навчання військових та постачань важкого озброєння, домагатися збільшення виробництва стратегічних матеріалів, насамперед зброї та боєприпасів», – йдеться у резолюції, яку підтримали 46 із 69 присутніх сенаторів.

“Ми підтримуємо підвищення рівня взаємосумісності України з НАТО в інтересах євроатлантичної інтеграції, а також підтримуємо поглиблення відносин НАТО з державами, які не є членами Альянсу, такими, як Молдова”, – наголошується в документі.

Як повідомляло Інше ТВ, Чехія підтримає найрадикальнішу заяву щодо вступу України до НАТО – президент



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube