Зеленський в Німеччині: зустрівся зі Штайнмаєром і Шольцем (ФОТО, ВІДЕО)


11:2514.05.2023

Володимир Зеленський прибув до Берліна. Під час візиту до палацу Бельвю український президент висловив слова подяки за підтримку Німеччини у війні проти росії, а також особисто обійняв Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Про це пише німецьке видання Welt, передає Інше ТВ.

Федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр прийняв у Берліні Президента України Володимира Зеленського. Зеленський прибув у неділю вранці в колоні автомобілів до палацу Бельвю, офіційної резиденції глави німецької держави. Після запису Селенського в гостьовій книзі була запланована розмова між федеральним президентом і українським гостем.

Президент України письмово подякував приймаючій стороні. “У найскладніший час в новітній історії України Німеччина довела, що є нашим справжнім другом і надійним союзником, рішуче стоячи на боці українського народу в боротьбі за свободу і демократичні цінності”, – написав Зеленський англійською мовою в гостьовій книзі. Він додав: “Разом ми переможемо і повернемо мир в Європу”.

Зеленський висловив особисту подяку Штайнмаєру за підтримку. Він написав: “Дякую Вам, пане Федеральний президенте, за Вашу особисту підтримку України та гостинність”. Він також подякував німецькому народу за “фантастичну солідарність”. Німецькою мовою він додав: “Дякую тобі, Німеччино!”.

Після цього канцлер Олаф Шольц захотів прийняти Зеленського з військовими почестями в канцелярії. Після розмови тет-а-тет і ще однієї невеликої зустрічі була запланована прес-конференція.

Відео зустрічі опубліковано на фейсбук-сторінці Президента України.

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні, 14 травня, Зеленський прибув до Німеччини



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube