З обіймами і поцілунками. В Угорщині Папа Франциск приватно зустрівся з митрополитом РПЦ Іларіоном (ФОТО)


07:0430.04.2023

Під час свого апостольського візиту до Угорщини 29 квітня Папа Франциск провів приватну зустріч із митрополитом Будапештським та Угорським Іларіоном. Під час зустрічі він розцілував митрополита та його наперсний хрест.

Про це повідомляє видання Vaticannews.va. Зустріч ієрархів тривала близько 20 хвилин.

Папа Римський Франциск поцілував митрополита іларіона в Угорщині
З обіймами і поцілунками. В Угорщині Папа Франциск приватно зустрівся з митрополитом РПЦ Іларіоном (ФОТО) 5

Митрополит Будапештський та Угорський Іларіон зустрівся в приватному порядку з Папою Франциском вранці 29 квітня під час його апостольського візиту до Угорщини. Зустріч відбулася в апартаментах апостольської нунціатури, де Папа Франциск тимчасово проживає під час своєї поїздки, і тривала близько 20 хвилин. На зустрічі був також нунцій Майкл Уоллес Банах.

Папа Римський Франциск поцілував хрест митрополита Іларіона
З обіймами і поцілунками. В Угорщині Папа Франциск приватно зустрівся з митрополитом РПЦ Іларіоном (ФОТО) 6

Єпископ Риму висловив свою повагу до митрополита, обійнявши його, а потім поцілував наперсний хрест, який був на ньому. Після цього він також поцілував митрополита.

Згідно з сайтом Угорської єпархії РПЦ, митрополит розповів Святішому Отцю “про життя Будапештсько-Угорської єпархії Московського Патріархату, про її соціальну та просвітницьку діяльність, а також про її взаємодію з Естергомською та Будапештською архієпископією Римо-Католицької Церкви та структурами інших християнських конфесій. На згадку про зустріч митрополит Іларіон подарував Папі Франциску чотири томи своєї шеститомної монографії ‘Ісус Христос. Життя і вчення’, перекладені італійською мовою”.

З обіймами і поцілунками. В Угорщині Папа Франциск приватно зустрівся з митрополитом РПЦ Іларіоном (ФОТО) 3
З обіймами і поцілунками. В Угорщині Папа Франциск приватно зустрівся з митрополитом РПЦ Іларіоном (ФОТО) 7

Раніше Папа Франциск зустрічався з православним ієрархом в Апостольському палаці Ватикану 22 грудня 2021 року. Того разу, йдеться в повідомленні Ватиканської зали друку, обговорювали низку питань, “що становлять предмет спільної стурбованості, щодо яких потрібно спільними зусиллями шукати конкретні людські та духовні відповіді”. Перша зустріч Папи Франциска і митрополита відбулася 20 березня 2013 року, наступного дня після обрання Папи Бергольйо на Престол Святого Петра. За минулі роки митрополит Іларіон багато разів зустрічався з Папою Франциском у Ватикані, зокрема, в рамках міжнародного саміту “Народи-брати, майбутнє землі”, організованого Спільнотою Святого Егідія в Римі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube