В річницю знищення крейсера “Москва” Зеленський встановив День працівників ОПК (ФОТО, ВІДЕО)


18:2113.04.2023

Президент Володимир Зеленський підписав указ про встановлення в Україні Дня працівника оборонно-промислового комплексу. Це день відзначатиметься щороку 13 квітня – в річницю потоплення українським “Нептуном” російського крейсера “Москва”. Указ опубліковано на сайті глави держави.

“13 квітня 2022 року українська ракета – це була ракета “Нептун” – допомогла навести лад в українській акваторії Чорного моря. Завдяки нашому “Нептуну” ворожий флагман відправився саме туди, де йому й місце, як і всім іншим російським військовим кораблям. Це було перше застосування нашої української протикорабельної ракети в таких бойових умовах – й одразу історичне”, – сказав Зеленський.

Він наголосив, що саме тому цей день, 13 квітня, відсьогодні буде щороку відзначатися як професійний день усіх працівників ОПК.

Амбітною метою Глава держави назвав досягнення спроможності України оборонятися, а після перемоги над ворогом – експортувати озброєння.

В річницю знищення крейсера "Москва" Зеленський встановив День працівників ОПК (ФОТО, ВІДЕО) 1
В річницю знищення крейсера "Москва" Зеленський встановив День працівників ОПК (ФОТО, ВІДЕО) 9
В річницю знищення крейсера "Москва" Зеленський встановив День працівників ОПК (ФОТО, ВІДЕО) 3
В річницю знищення крейсера "Москва" Зеленський встановив День працівників ОПК (ФОТО, ВІДЕО) 10

«Обов’язково після нашої перемоги ми будемо допомагати іншим. Це наша амбітна мета. Але ми вже довели за час цієї війни, що можемо досягти будь-якої амбітної мети. Україна завжди співпрацюватиме в питаннях оборони із найсильнішими державами й компаніями світу. І зробимо все, щоб зацікавленість світу у співпраці з Україною в ОПК завжди була на відповідному, високому рівні», – наголосив він.

Володимир Зеленський констатував: потенціал міцної держави базується на людях, здатних будувати ракети, техніку, лінії з виробництва боєприпасів, які можуть робити оборону технологічною, аналізують розвиток військової науки й глобальну конкуренцію оборонно-промислових комплексів.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх героїв, людей, які загинули, працюючи на Україну й забезпечуючи її оборону.

Президент вручив високі державні нагороди працівникам ОПК. Зокрема, було вручено: орден Богдана Хмельницького III ступеня, ордени «За заслуги» II і III ступенів, ордени Данила Галицького та орден княгині Ольги III ступеня, медалі «За працю і звитягу».

Крім того, під головуванням Володимира Зеленського відбулася нарада з керівниками центральних органів виконавчої влади, підприємств оборонно-промислового комплексу, на якій обговорювалася стратегія розвитку вітчизняного ОПК.

В річницю знищення крейсера "Москва" Зеленський встановив День працівників ОПК (ФОТО, ВІДЕО) 5
В річницю знищення крейсера "Москва" Зеленський встановив День працівників ОПК (ФОТО, ВІДЕО) 11
В річницю знищення крейсера "Москва" Зеленський встановив День працівників ОПК (ФОТО, ВІДЕО) 7

Генеральний директор ДП КБ «Луч» Олег Коростельов подякував Президентові за те, що ОПК України було піднято на високий рівень.

«Ви це зробили не під час повномасштабної війни, а набагато раніше. Завдяки вам і вашому указу було поставлено на озброєння комплекс «Нептун». Тоді ж ви наполягли – я пам’ятаю ту нараду – на фінансуванні цього комплексу й неодноразово на цьому наголошували», – сказав він, звертаючись до Глави держави.

Нагадаємо, крейсер “Москва” було знищено українськими ракетами “Нептун” у ніч проти 14 квітня.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube