“Політичний сигнал”. Перші підсумки візиту Зеленського в Польщу (ВІДЕО)


09:4706.04.2023

Візит президента України Володимира Зеленського до Польщі є політичним сигналом для Росії.

Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив доктор історії та політичний аналітик, заступник директора Центру діалогу імені Юліуша Мерошевського (Польща) Лукаш Адамський.

“Візит був грандіозним у політичному протоколі… Був спеціальний церемоніал, були переговори між президентом Зеленським та президентом Дудою, потім була зустріч із представниками польського бізнесу, переговори з польським прем’єр-міністром, і, нарешті, ще велике звернення, промови обох президентів до народів Польщі та України… Візит був, безумовно, дуже вагомим”, — сказав він.

Адамський нагадав, що було досягнуто домовленості щодо військової техніки, були обіцянки щодо дипломатичної підтримки, також було досягнуто домовленості щодо умов участі польських фірм у процесі відбудови України, говорили також про нові залізничні шляхи з’єднання між Польщею та Україною.

“Тобто дуже багато різних сюжетів зачіпалося… Візит, загалом-то, такий, який називають історичним”, — сказав політичний аналітик.

Він нагадав, що з перших днів війни Польща стала важливим логістичним хабом для України, і українське керівництво це розуміє. Так, президент Володимир Зеленський багато разів наголошував на своїй вдячності і всіх українців з приводу допомоги Польщі.

“Цей візит, можна сказати, є теж політичним таким сигналом для поляків, для українців і для Росії про те, що зв’язки двох держав зміцнюються, що після війни буде підписано новий договір, який визначатиме розвиток двосторонніх відносин у найближчі 20-30 років, про те, що кордон повинен бути зведений до такого символічного мінімуму, а по суті, кордон, як перепона, перешкода для розвитку відносин, для подорожей, не повинен більше існувати”, — сказав Адамський.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube