В Британії розглядають можливість розміщення нелегальних мігрантів на колишніх військових базах і баржах


08:3102.04.2023

Уряд Великої Британії озвучив плани розміщення мігрантів на занедбаних військових базах, а не в готелях, і розглядає можливість використання барж.

Про це повідомляє CNN, передає Інше ТВ.

Британський міністр у справах імміграції Роберт Дженрік представив план, спрямований на стримування нелегальних мігрантів, які перетинають Ла-Манш з Франції на невеликих човнах, що є частиною широкомасштабних заходів уряду Великої Британії щодо мігрантів, біженців і шукачів притулку, які в’їжджають в країну.

За його словами, планується використати військові об’єкти, які “ліквідуються” в Ессексі та Лінкольнширі, а також окремий об’єкт у Східному Сассексі. Житло для нелегальних мігрантів складатиметься з “переобладнаних блоків казарм і переносних будиночків”. Планується, що міста вистачить на кілька тисяч мігрантів.

Міністр додав, що уряд також “продовжує вивчати можливість розміщення мігрантів на суднах, як це відбувається в Шотландії і Нідерландах”.

Віце-прем’єр-міністр Домінік Рааб також заявив в інтерв’ю Sky News, що уряд розгляне можливість розміщення мігрантів на баржах, щоб утримати їх від “збоченого стимулу” розміщення в готелях. Контрактне використання готелів було задумано як тимчасовий захід, але воно створює додаткове навантаження на систему розміщення шукачів притулку. Вартість розміщення шукачів притулку в готелях зросла за останній рік і зараз перевищує 6 мільйонів фунтів стерлінгів (7,4 мільйона доларів США) на день, йдеться в заяві Міністерства внутрішніх справ Великобританії, опублікованій на сайті CNN.

Міністри не надали жодних подробиць про те, як будуть фінансуватися судна, і чи будуть вони доступні для негайного використання.

Кількість людей, які ризикують смертельно небезпечним перетином між Британією та Францією, стрімко зросла за останні роки. Це збільшило кількість нерозглянутих прохань про надання притулку у Великій Британії, створюючи тиск на імміграційну систему, яку критики називають занедбаною і недієздатною.

У 2022 році 45 755 людей перетнули Ла-Манш на малих човнах, згідно з даними уряду Великої Британії. Близько 3770 людей вже здійснили переправу цього року.

Як повідомляло Інше ТВ, У Польщі затримали чотирьох українців за перевезення нелегалів



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube