В Фінляндії почалось будівництво паркану на кордоні з росією


21:5501.04.2023

На східному кордоні Фінляндії зараз проводяться земляні роботи перед зведенням прикордонного паркану.

Про це повідомляє Служба новин Yle, передає Інше ТВ.

Прикордонна служба будує так звану тестову ділянку паркану довжиною близько трьох кілометрів біля прикордонного переходу Іматра. З його допомогою влада перевірить функціональність прикордонної огорожі у фінських умовах.

За словами керівника проєкту Прикордонної служби Ісмо Курʼє, земляні роботи розпочалися минулого тижня, а встановлення власне паркану розпочнеться в другій половині квітня. За словами Кур’є, проєкт просувається за графіком. Роботи мають бути закінчені в кінці червня.

Крім власне огорожі, прикордонна огорожа включає дорогу біля неї та технічний моніторинг.

Генеральний директор прикордонної служби Йуна Кокконен каже, що будівництво не спричинило виняткових заходів прикордонного контролю, східний кордон контролюється у звичайному режимі.

Будівельні роботи на тестовій огорожі почалися в лютому з вирубки дерев на місці огорожі. Ширина просіки становила близько десяти метрів.

Після тестової ділянки прикордонна служба має намір побудувати огорожу на найбільш важливих ділянках, наприклад, біля пунктів пропуску.

Між 2023 і 2025 роками буде встановлено загалом 70 кілометрів паркану, з яких 55 кілометрів у Південно-Східній Фінляндії, а решта в Північній Карелії, Кайнуу та Лапландії.

Згідно з загальним планом, із 1300 км східного кордону буде огороджено 200 км.

Як повідомляло Інше ТВ, Для Фінляндії шлях до НАТО відкрито – Туреччина нарешті схвалила її заявку



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube