Швейцарія приєдналася до останнього пакету санкцій ЄС проти РФ


09:3830.03.2023

Швейцарія приєдналася до 10-го пакету санкцій ЄС проти Росії.

Про це повідомив керівниц Офісу президента Андрій Єрмак. “Швейцарія приєдналася до десятого пакету антиросійських санкцій ЄС з 29 березня”, – зазначив він.

25 лютого Євросоюз схвалив 10-й пакет санкцій до Росії. У цьому пакеті є нові санкції проти підприємств військової промисловості та фінансового сектору і проти пропагандистів РФ. Зокрема, передбачено нові значні обмеження на імпорт/експорт і заборону російських пропагандистських ЗМІ.

Обмежувальні заходи запроваджено проти 121 фізичної та юридичної особи. Санкції спрямовані, зокрема, на тих, хто відповідальний за депортацію та примусове усиновлення щонайменше шести тисяч українських дітей.

Після вторгнення РФ в Україну Швейцарія приєдналася до антиросійських санкцій. В країні почали заморожувати російські активи. Але 15 лютого уряд країни повідомив, що не може їх конфіскувати, оскільки це забороняє конституція.

Хоча Швейцарія надала Києву гуманітарну допомогу, але відмовилася постачати зброю і заборонила іншим країнам передавати ЗСУ зброю швейцарського виробництва. 12 березня президент Швейцарії Ален Берсе заявив, що швейцарська зброя не повинна потрапити в Україну.

А 22 березня стало відомо, що влада Швейцарії заморозила розгляд питання реекспорту зброї до весни 2024 року.

Нагадаємо також, що Швейцарія почала перевіряти рахунки заможних росіян.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube