До кінця наступного року адміністрація Байдена планує виділити близько $9,5 млрд. на стійкість демократії в світі


10:5430.03.2023

Президент Байден назвав боротьбу за зміцнення демократичного врядування в країні та за кордоном визначальним викликом нашого часу. Це тому, що демократія – прозоре і підзвітне правління народу, для народу і самим народом – залишається найкращим способом досягнення тривалого миру, процвітання і людської гідності.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

На міжнародному рівні Сполучені Штати продовжують зміцнювати демократичну стійкість і повагу до прав людини за допомогою як нових, так і існуючих ініціатив. У 2022, 2023 і 2024 фінансових роках Сполучені Штати інвестували і мають намір виділити приблизно 9,5 мільярдів доларів, працюючи з Конгресом і за умови наявності асигнувань, на підтримку демократії, прав людини та належного врядування в усьому світі.

На першому Саміті за демократію, що відбувся в грудні 2021 року, президент Байден започаткував Президентську ініціативу з демократичного оновлення – розширення зусиль уряду США, спрямованих на захист і зміцнення демократичної стійкості разом із партнерами-однодумцями через дипломатію та іноземну допомогу. Ці зусилля зосереджені на п’яти напрямках роботи, що мають вирішальне значення для функціонування прозорого, підзвітного врядування: розвиток технологій для демократії, підтримка вільних і незалежних ЗМІ, боротьба з корупцією, підтримка прав людини і демократичних реформаторів, а також захист вільних і чесних виборів.

Сьогодні Сполучені Штати оголошують про виділення до 690 мільйонів доларів нового фінансування на реалізацію Президентської ініціативи з демократичного оновлення до 2024 фінансового року у співпраці з Конгресом та за умови наявності асигнувань. В рамках президентської ініціативи уряд США також оголошує про нову революційну низку політичних ініціатив, спрямованих на розвиток технологій, які працюють на користь, а не проти демократичних суспільств.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube