Посол росії лякає Швецію та Фінляндію наслідками вступу до НАТО


08:0230.03.2023

Посол Росії в Стокгольмі попереджає Швецію, а отже і Фінляндію, про наслідки членства в НАТО.

Велика стаття Віктора Татаринцева з’явилася на сайті посольства 28 березня ввечері, а першими про неї повідомили шведські видання Dagens Nyheter та Expressen, повідомляє Служба новин Yle.

У статті посол дає зрозуміти, що заявка Швеції до НАТО є великою помилкою та базується на введенні шведів в оману. Свої погляди посол аргументує, в тому числі, численними думками простих шведів, які начебто отримало російське посольство.

За словами Татаринцева, добре відомо, що Швецію почали заманювати в НАТО задовго до початку “спецоперації в Україні”.

За словами посла, наказ відмовитися від незалежності Швеції надійшов зі столиці США Вашингтона. Відповідно до нього, Швеція повинна відмовитися від своєї незалежності, тому що “їм потрібна вся Північна Європа як новий фронт НАТО проти росії”, стверджує Татаринцев.

За словами посла, в результаті членства Фінляндії та Швеції кордон між НАТО і Росією став удвічі довшим, ніж раніше.

“Якщо хтось вважає, що це якимось чином покращує безпеку Європи, можете бути впевнені, що нові країни-учасниці ворожої коаліції є законними об’єктами для російських контрзаходів, у тому числі військових”, – пише посол Татаринцев.

Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстрьом у відповідь на коментарі посла заявив, що Татаринцева викличуть в МЗС.

За словами Біллстрьома, послу дадуть ясно зрозуміти, що Швеція не сприймає таку очевидну спробу впливу.

– Політику безпеки Швеції визначає Швеція, і ніхто інший, – наголошує міністр закордонних справ у своїй заяві, про яку повідомило шведське телебачення SVT.

Дослідниця Шведського інституту зовнішньої політики Гуніла Герольф вважає, що стаття посла є невмілою спробою вплинути на Швецію та шведів.

За її словами, навряд чи хтось із шведів виступить проти членства Швеції в НАТО на основі написаного.

У новинах, опублікованих перед коментарем міністра закордонних справ Швеції, Герольф закликає уряд ігнорувати виступи посла.

Як повідомляло Інше ТВ, Парламент Швеції схвалив заявку на вступ до НАТО



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube