Що буде з найскандальнішою реформою Ізраїлю? Нетаньяху фактично призупинив законопроєкт, але не відмовився від нього


07:0428.03.2023

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вирішив відкласти на кілька тижнів прийняття законопроєкту про судову реформу в державі, через яку там виникли масові протести. Про це пише The Guardian із посиланням на заяву ультраправої партії Jewish Power, яка очолює процес реформування.

Як зазначається, зміни буде розглянуто на наступній сесії ізраїльського парламенту (Кнесету), що почнеться в травні. Реформу хочуть схвалити “шляхом діалогу”.

“Це вказує на те, що Нетаньяху фактично призупинив законопроєкт, але не відмовився від нього. Це золота середина, яка навряд чи повністю заспокоїть будь-яку зі сторін, але дозволить прем’єр-міністру отримати більше часу”, – пояснили у виданні.

Сам Нетаньяху ще не виступив зі зверненням стосовно відстрочки суперечливої реформи.

Водночас Jewish Power заявила, що глава уряду Ізраїлю схвалив формування цивільної “національної гвардії”, яка буде підпорядкованою Міністерству національної безпеки під головуванням Ітамара Бен-Гвіра, у обмін на призупинення судової реформи.

Напередодні повідомлялося, що міністр нацбезпеки та лідер парламенту Ізраїлю Бен-Гвір пригрозив піти з уряду, якщо закон про судову реформу буде заморожено.

“Якщо Бен-Ґвір вийде з уряду та вийде з коаліції, коаліція більше не матиме більшості, і уряд, швидше за все розпадеться”, – писав тоді Jerusalem Post.

Судова перебудова Ізраїлю надасть уряду повноваження щодо призначення суддів та обмежить судовий нагляд за його діями та законами.

Нагадаємо: В Ізраїлі протестувальників розігнали водометами, але судову реформу мабуть зупинять (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube