Можливий кандидат від республіканців ДеСантіс змінив тон щодо війни в Україні


06:4523.03.2023

Губернатор Флориди Рон ДеСантіс значно змінив тон у ставленні до війни в Україні, назвавши російського президента Володимира Путіна “військовим злочинцем”, який має понести відповідальність. Про це він сказав у черговій частині інтерв’ю Пірсу Моргану, опублікованому в газеті New York Post.

Про це пише CNN.

Раніше ДеСантіс називав війну “територіальною суперечкою”.

Коментарі ДеСантіса Моргану з’явилися після того, як він піддався критиці з боку республіканців, включаючи губернатора Кріса Сунуну, сенатора Ліндсі Грема і сенатора Марко Рубіо, за те, що у своїй заяві Такеру Карлсону з Fox News він сказав, що підтримка України не є “життєво важливим” національним інтересом США.

У своєму найгострішому докорі Путіну ДеСантіс сказав Моргану, що вважає, що його заяву “було неправильно охарактеризовано”.

“Очевидно, що Росія вторглася (минулого року) – це було неправильно. Вони вторглися в Крим і забрали його в 2014 році – це було неправильно”, – сказав ДеСантіс.

Вперше відповідаючи на критику, ДеСантіс спробував внести ясність під час інтерв’ю.

“Я маю на увазі те, де зараз відбуваються бойові дії – це східний прикордонний регіон Донбасу, а потім Крим, і ви маєте ситуацію, коли Росія отримала це. Я не думаю, що це законно, але це так. Там багато етнічних росіян. Отже, це важка боротьба, і це те, що я мав на увазі, і я не вважав, що Росія має на це право, і якби я мав пояснити це більш чітко, я міг би це зробити”, – сказав він.
Морган сказав, що він запитав ДеСантіса, чи вважає він, що українці не сприймуть те, що він назвав війну “територіальною суперечкою”.

У відповідь ДеСантіс сказав:

“Якби я міг клацнути пальцями, я б на 100% віддав його Україні. Але реальність така, що участь Америки в ескалації конфлікту з точки зору збільшення кількості зброї і, звичайно, наземних військ, на мою думку, була б помилкою. Отже, це те, що я намагався донести, але Росія була неправа, коли вторглася. Вони були неправі, коли захопили Крим”.

Президент Джо Байден чітко дав зрозуміти, що не відправлятиме американські війська в Україну для участі в конфлікті.

Зрештою, ДеСантіс сказав Моргану, що він вважає, що Україна переможе у війні.

“Я не думаю, що це закінчиться перемогою Путіна. Я не думаю, що український уряд буде повалений ним, і я думаю, що це добре”, – сказав ДеСантіс.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube