Зеленський запропонував Японії вкластися в наше автомобілебудування, “зелену” трансформацію, виробництво літієвих акумуляторів


22:0721.03.2023

За підсумками переговорів президента Володимира Зеленського з прем’єром Японії Фуміо Кішідою було підписано спільну заяву про особливе глобальне партнерство між двома країнами.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Під час зустрічі Зеленського і Кішіди у Києві було обговорено намагання Росії посилити свої агресивні дії. У цьому контексті сторони обговорили нагальні безпекові потреби України й домовилися продовжувати діалог щодо розширення безпекової взаємодії.

Співрозмовники також приділили увагу подальшому санкційному тиску на РФ за агресію.

Сторони окремо зупинилися на залученні Японії до відбудови України, що дає великі можливості для співпраці. Зеленський відзначив, що з 24 лютого 2022 року допомога Японії в галузі відновлення сягнула понад $7 млрд.

“Сьогодні я запропонував Японії зосередитися на підтримці наших медичних установ та на відновленні деяких секторів економіки. Це автомобілебудування, “зелена” трансформація, зокрема виробництво водневого обладнання та літієвих акумуляторів, де Японія є одним із технологічних лідерів”, – розповів глава держави.

За його словами, Україна також зацікавлена в підтримці Японією процесу гуманітарного розмінування.

Зеленський розповів, що за підсумками переговорів було підписано спільну заяву про особливе глобальне партнерство між двома країнами.

“Цей документ відображає і наші цінності, які ми разом захищаємо, і наші прагнення, які ще належить реалізувати”, – зазначив він.

Президент наголосив, що Україна та Японія досягли найзмістовніших відносин за понад 30 років, але це лише фундамент для того, чого можна досягти в майбутньому.

Прем’єр-міністр Японії наголосив на солідарності з Україною. Він високо оцінив мужність і терпіння українського народу, який стоїть на захисті своєї батьківщини та свободи.

“Японія й далі підтримуватиме Україну, доки мир не повернеться на її прекрасну землю”, – сказав Кішіда.

Голова уряду Японії зазначив, що агресія Росії підриває всі основи світового порядку й порушує норми міжнародного права.

В ОП повідомили, що Японія планує надати кошти на постачання нелетальної зброї через трастовий фонд НАТО.

Нагадаємо також: Відбулася зустріч Володимира Зеленського з премʼєр-міністром Японії Фуміо Кішідою (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube