Хабаровськ — Болі, Усурійськ — Шуанченцзи. Перед візитом Сі до Пу Китай створив карту з китайськими назвами міст Рф (ВІДЕО)


19:0918.03.2023

За рік повномасштабної війни проти України, яку розв’язав путінський режим, багато різних негативних результатів для Володимира Путіна і для Росії. Один із них — різке ослаблення Росії. Вона стає ресурсом та інструментом для Китаю.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив політолог Володимир Фесенко.

Так, він прокоментував інформацію, що днями Міністерство природних ресурсів КНР опублікувало нові правила щодо топоніміки карт, де 8 населених пунктів назвали китайськими топонімами. Перейменований Владивосток називається Хайшенвей, Хабаровськ — Болі, Усурійськ — Шуанченцзи. На думку політолога, з боку Китаю не йдеться про тролінг Росії, зачеплено глибинні речі.

“Китай не займається тролінгом. Тролінг це, знаєте, гра провінційних політиків, я б сказав, або таких, новачків, або тих, хто прагне того, щоб підвищити свої позиції, заявити про себе, привернути до себе увагу, ось, так, тролінг. Тролінг — це спроба привернути до себе увагу за принципом, ох, моська, напевне, вона сильна, а гавкає на слона. Ні, тут інше. Тут демонстрація переваги. Саме демонстрація переваги. Китай сам вирішує, як називати Владивосток, не Москва, а Китай це вирішує. Раніше так, могла бути якась політкоректність. А це — ще один важливий сигнал: зараз у відносинах між Росією і Китаєм старший брат це — Китай. І Москва змушена з цим мірятися. Росія стає залежним молодшим партнером для Китаю”, — сказав Фесенко.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube