Зеленського просять поновити розслідування проти Порошенка щодо Мінських угод, але петиція набрала небагато


20:0217.03.2023

Володимира Зеленського просять “відновити розслідування справ про діяльність Петра Порошенка”, зокрема щодо підписання “Мінських угод” – відповідна петиція зареєстрована та сайті Президента Україні та набрала більше 2700 голосів.

Документ опубліковано на сторінці “Електронні петиції”.

Так, його було опубліковано на сайті президента 1 березня і станом на 17 березня петиція набрала 2 714 голосів із 25 000 необхідних для розгляду головою держави. Збір підписів триватиме ще 76 днів.

Зеленського просять поновити розслідування проти Порошенка щодо Мінських угод, але петиція набрала небагато 1
Зеленського просять поновити розслідування проти Порошенка щодо Мінських угод, але петиція набрала небагато 3

Автор петиції наполягає на тому, аби п’ятого президента України Петра Порошенко та інших чиновників, які брали участь у підписанні “Мінських угод”, “Комплексу заходів щодо виконання Мінського протоколу”, а також причетних до створення схем постачання вугілля з території “ЛДНР” було притягнуто до відповідальності.

“Підписанню Мінських домовленостей передували бойові дії, що розгорнулися під містом Іловайськ Донецької області, у результаті яких загинуло, поранено та зникло безвісті до 1000 військовослужбовців України, а Мінському протоколу – бої за місто Дебальцеве, у яких також загинуло до 300 військовослужбовців України. При цьому, за відповідні епізоди ніхто з високопосадовців, які надавали накази, не був покараний”, – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, наголошується, що з підписанням Мінських домовленостей відбулося поступове замороження війни (АТО, ООС) у Луганській та Донецькій областях. Внаслідок цього Росія наростила вплив у регіоні, а Україна втратила зв’язок зі значною кількістю громадян, які проживають на окупованих територіях.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube