“На Пригожина спробують списати найбільшу кількість злочинів проти людяності. Він не хоче”, – Осєчкін (ВІДЕО)


20:3516.03.2023

У нинішньому політикумі Росії немає сили, що підтримує приватну військову компанію (ПВК) “Вагнер”. Таку думку озвучив російський правозахисник і засновник громадського проєкту Gulagu.net Володимир Осєчкін в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Осєчкін зазначив, що засновник ПВК Пригожин не хоче миритися зі своїм падінням із того “Олімпу”, який він сам собі й вигадав.

“Пригожин не хоче миритися зі своїм падінням із того “Олімпу”, який він сам вигадав у власних Telegram-каналах. Не хоче приміряти на себе роль “збитого льотчика”, що йому приготували Кремль і російські генерали, яких він посилено намагався ображати наприкінці минулого року”, — сказав гість ефіру. 

Він нагадав, що Пригожину більше не дозволяють безлімітно вербувати ув’язнених і відправляти їх на війну. 

Осєчкін вважає, що Євген Пригожин розраховував на якийсь “ліфт” у кремлівських вежах для себе після участі у війні РФ проти України. Однак усе відбувається з точністю до навпаки. 

“У нинішньому політичному житті Росії немає жодної сили, яка б підтримувала ПВК “Вагнер”. І Пригожин хоче побудувати певну платформу для майбутнього з-поміж ув’язнених і колишніх ув’язнених, які частково його підтримують, найманців, для того, щоби підняти ось ці маргінальні прошарки, протиставивши себе тому самому Шойгу (глава Міноборони РФ — ред.) і московським олігархам. Він сподівався весь 2022-й рік на якусь подяку, на те, що за його участь у цій кривавій бійні й те, що він зробив, принісши в жертву величезну кількість людей, кинувши їхні життя до ніг Путіна, голова Кремля дозволить йому в цьому “ліфті” піднятися на один рівень з олігархами. Або, можливо, наділить його міністерством якимось чи кріслом директора в одній із федеральних служб. Але цього не відбувається. Його тримають на дистанції, тому що він забруднена людина”, — зазначив Осєчкін. 

На думку гостя ефіру, перспектива Пригожина в кращому разі зводиться до камери для довічно ув’язнених. 

“Очевидно, що на нього зараз спробують списати найбільшу кількість злочинів проти людяності та воєнних злочинів. Він із цією роллю не згоден. Пригожин не хоче до в’язниці, не хоче бути вбитим. І він шукає для себе якісь виходи із ситуації, що склалася. Але серйозних перспектив, на мій погляд, у нього немає”, — резюмував гість ефіру.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube