Ніхто так пильно не стежить за війною в Україні, як Сі Цзіньпін, – директор ЦРУ


09:0910.03.2023

Директор ЦРУ Вільям Бернс у четвер підкреслив, наскільки війна Росії в Україні може вплинути на думку Китаю щодо Тайваню, заявивши законодавцям, що “ніхто не спостерігав за подіями в Україні більш уважно, ніж президент Китаю Сі Цзіньпін”.

Про це пише CNN.

“Я думаю, що ніхто не спостерігав за досвідом Володимира Путіна в Україні більш уважно, ніж Сі Цзіньпін, і я думаю, що він був певною мірою протверезілий. Принаймні, це наш аналіз того, наскільки Захід був здатний зберегти солідарність і понести деякі короткострокові економічні витрати в інтересах накладання ще більших довгострокових економічних витрат на Росію”, – сказав Бернс на слуханнях у Комітеті з питань розвідки Палати представників Конгресу США, присвячених світовим загрозам.
“Це те, що президент Сі повинен зважити, коли він виходить з нульового ковіду, намагається відновити економічне зростання Китаю, намагається взаємодіяти з рештою світової економіки”, – додав Бернс.

Конгресмени, які виступають за продовження підтримки України з боку США, повторили слова Бернса про Китай, доводячи своїм скептично налаштованим колегам, що протидія Китаю є однією з ключових причин продовжувати допомагати Україні захищатися від Росії.

Нагадаємо також: Китай сприймає поразку РФ у війні як перемогу США. І це проблема для України, – Чалий (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube