Столтенберг стверджує, що Бахмут ЗСУ здадуть “найближчими днями”


15:4908.03.2023

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що найближчими днями Бахмут може впасти та перейти під контроль Росії. Про це він сказав на полях зустрічі міністрів оборони ЄС у столиці Швеції Стокгольмі.

«Ми бачимо те, що Росія перекидає більше військ, більше сил, і те, чого їй бракує в якості, вони намагаються компенсувати кількістю. Вони зазнали великих втрат, але в той же час ми не можемо виключати, що Бахмут може зрештою впасти найближчими днями», – цитує його The Guardian.

Водночас він наголосив, що «також важливо підкреслити, що це не обов’язково відображає якийсь переломний момент війни.

«Це лише підкреслює, що ми не повинні недооцінювати Росію. Ми повинні продовжувати надавати підтримку Україні», – сказав генсек НАТО.

Заява була зроблена на фоні заяви російських найманців із ПВК «Вагнера» у середу про захоплення східної частини Бахмута.

За оцінками аналітиків американського Інституту вивчення війни, попри все російським військам не вистачить механізованих сил, необхідних для просування за межі Бахмута, а тактичні «штурмові загони», які атакували Бахмут, скоріш за все, не здатні вести маневрені бойові дії.

Нагадаємо, що згідно з рішенням Ставки Верховного головнокомандувача України 6 березня було прийнято рішення продовжити оборону Бахмута.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube