В Грузії акція протесту через закон про іноагентів, в парламенті побились депутати (ФОТО, ВІДЕО)


12:5106.03.2023

Акція протесту відновилася в понеділок біля будівлі парламенту через заплановане ухвалення закону про іноагентів.

Про це повідомляють Новини-Грузія.

Слухання двох варіантів майбутнього закону відбуваються в юридичному комітеті, після того, як їх схвалили в п’ятницю комітети оборони і з міжнародних зв’язків.

Біля будівлі парламенту багато поліції. Запроваджено обмежений допуск до будівлі. Учасники акції, які протестували з боку проспекту Руставелі, перемістилися до входу з верхнього боку будівлі. Головне гасло – “Ні російському закону в Грузії”.

Багато плакатів із зображенням Путіна та Іраклія Кобахідзе – голови правлячої партії Грузії, яка підтримує ухвалення закону про іноагентів.

В Грузії акція протесту через закон про іноагентів, в парламенті побились депутати (ФОТО, ВІДЕО) 1
В Грузії акція протесту через закон про іноагентів, в парламенті побились депутати (ФОТО, ВІДЕО) 3

На засіданні комітету парламенту Грузії з юридичних питань, де на тлі галасу відбувається розгляд закону про так званих агентів, опозиційні депутати Саломе Самадашвілі, Ека Херхеулідзе і Хатуна Самнідзе розгорнули на засіданні комітету плакат із написом “Русский военный корабль, іди на…”

Після цього пристави із застосуванням сили вивели депутата Саломе Самадашвілі із залу комітету. На засіданні комітету, як і раніше, шумно і словесна перепалка.

 Бійка сталася, коли голова юридичного комітету попросив вивести кількох депутатів, які вигукували з місць.

Зчепилися голова Єдиного Національного руху Леван Хабеішвілі та голова комітету, депутат від правлячої партії “Грузинська мрія” Анрі Оханашвілі. Член парламенту від от ЕНР Анна Цітелашвілі вдарила по обличчю Оханашвілі стосом паперів зі згаданими законопроектами.

Після бійки частину опозиційних депутатів вивели з зали, частина залишила його сама на знак протесту. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube