«путін повинен вивести війська. Це основа для переговорів» – Шольц


19:1905.03.2023

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що відповідальність за припинення війни в Україні залишається на президенті росії владімірі путіні.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Politico.

“На мій погляд, необхідно, щоб путін розумів, що він не досягне успіху зі своїм вторгненням та своєю імперіалістичною агресією, і що він повинен вивести війська. Це основа для переговорів”, – сказав він в інтерв’ю, яке вийшло в ефір у неділю на CNN у програмі “Fareed Zakaria GPS”.

Німецький лідер визнав, що річна російсько-українська війна зайшла в глухий кут, який завдає величезної шкоди Україні. Але він сказав, що не буде змушувати українців йти на незручні компроміси.

“Без українців не буде рішень”, – сказав Шольц, зазначивши, що путін явно неправильно оцінив силу України, а також єдність усіх друзів України у протистоянні російському вторгненню.

“Дуже важко судити про те, що буде далі в Україні, але є дещо абсолютно зрозуміле: ми продовжуватимемо підтримувати Україну фінансовою, гуманітарною допомогою, а також зброєю”, – сказав він.

Шольц також добре відгукнувся про президента США Джо Байдена та його лідерство під час поточної міжнародної кризи.

“Він дуже поінформований про міжнародні відносини. Я думаю, що він один із найкваліфікованіших президентів, який знає, як йдуть справи у світі, що важливо в часи, які стають все більш небезпечними”, – сказав Шольц.

Як повідомляло Інше ТВ, Польща все більше критикує Німеччину через надання Україні військової допомоги. В Німеччині вважають, що це через вибори, – Bloomberg



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube