Генпрокурори країни-JIT підписали угоду про створення в Гаазі Міжнародного центру з розслідування злочинів агресії рф


21:3904.03.2023

Генеральні прокурори країн-членів Спільної слідчої групи (JIT) підписали додаткову угоду до угоди про Спільну слідчу групу, яка передбачає створення в Гаазі на базі Євроюсту Спеціального міжнародного центру з розслідування злочину агресії росї проти України. Про це повідомив Генеральний прокурор України Андрій Костін під час конференції United for Justice у Львові, передає УНН.

«Сьогодні ми підписали додаткову угоду до угоди про Спільну слідчу групу, яке передбачає створення в Гаазі на базі Євроюсту спеціального міжнародного центру з розслідування злочину агресії росї проти України», – розповів Костін.

Він зазначив, що саме сьогодні було розпочато цю роботу.

«Провели дискусію щодо того як буде працювати цей центр, щодо того прокурори з яких країн будуть приймати участь в роботі. Здебільшого – це будуть прокурори учасники Спільної слідчої групи, але ми також розглядаємо можливість залучення прокурорів з інших країн, які можуть долучитися до цієї угоди. Попередньо, ми плануємо, що цей центр розпочне свою діяльність влітку. Ми говоримо зараз про липень, але можливо це буде навіть раніше», – сказав Костін.

Він зазначив, що сьогодні відбулося чергове координаційне спільне засідання Спільної слідчої групи, яка була створена фактично рік тому. Він нагадав, що вона була створена прокуратурами України Польщі, Литви. До неї доєдналися інші українські партнери Латвія, Естонія, Словаччина, Румунія. Партнерами Слідчої спільної групи є офіс прокурора МКС та Євроюст.

«Голова мета спільної слідчої групи це розслідування воєнних злочинів скоєних росією та росіянами в Україні», – додав Костін.

Читайте: Мін’юст США найматиме спеціальних прокурорів для відстеження порушень санкційного режиму щодо РФ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube