Мінкультури ініціює посилення порядку отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку


20:4404.03.2023

Міністерство культури та інформаційної політики ініціює посилення порядку отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку, а також посилення відповідальності за порушення правил виїзду та повернення в Україну.

“До осіб, яким тимчасово надається сприяння в отриманні дозволу на перетин кордону і які перебувають у сфері повноважень МКІП, належать діячі сфери культури та інформації, що мають на меті виїзду захист і популяризацію інтересів держави України на міжнародній арені, з обов’язковим поверненням у країну”, – ідеться в заяві Мінкультури у відповідь на ситуацію, що склалася із порушенням правил перетинання державного кордону і повернення в країну стендап-коміка Андрія Щегеля, пише Iнтерфакс.

У відомстві зазначили, що сприяють виїздам різних митців, творців, артистів, музикантів, журналістів, які усвідомлюють свою громадянську позицію, але через подібні випадки, як зі стендап-коміком Щегелем, ситуація для тих, хто справді захищає Україну і веде боротьбу на культурному фронті, ускладнюється.

“Зазначена особа, яка порушила надане їй право виїзду за кордон, перебувала у складі групи, якій було надано тимчасовий дозвіл. Дії коміка є неприпустимими в умовах воєнного стану, в той час, коли переважна більшість свідомих чоловіків залишаються в країні та готові воювати за збереження нашої держави”, – наголосили в міністерстві.

У зв’язку з цим, з метою запобігання подібним ситуаціям, Мінкультури разом із правоохоронними органами ініціюватиме посилення відповідальності за порушення правил виїзду та повернення в Україну чоловіків призовного віку.

Також міністерство підготувало та подало на затвердження уряду більш жорсткий порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку.

“Конкретна ситуація з порушенням наданого йому права виїзду з обов’язковим поверненням в Україну та ухиленням від мобілізації Андрія Щегеля буде взята під контроль правоохоронців”, – заявили у відомстві.

Читайте: Миколаївщина – на 5-му місці в Україні по кількості пошкоджених російськими обстрілами закладів культури



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube