Премія за перемогу над Газпромом. ВАКС призначила Коболєву заставу у 229 млн. грн.


18:3901.03.2023

Апеляція ВАКС скасувала попереднє рішення суду про визнаня необґрунтованим клопотання САП про взяття під варту колишнього голови правління “Нафтогазу” Андрія Коболєва та призначила заставу в 229 млн грн.

Про це Коболєв повідомив у Facebook.

“Апеляція ВАКС скасувала попереднє рішення та призначила заставу в близько 230 млн. грв. Поки думаю, що з цим робити, коментувати більше не буду.ПС Олексій Міллер таки був правий. Вперше в історії наших стосунків”, – написав він.

“Таке рішення ухвалили судді апеляції Валерія Чорна, Олег Павлишин та Андрій Никифоров.

Це означає, що слідчий суддя раніше ухвалив незаконне рішення і його скасували, а підозра від антикорупційних органів Андрію Коболєву є обґрунтованою.

Також обрання запобіжного заходу свідчить про наявність ризиків того, що Коболєв може впливати чи перешкоджати розслідуванню. Зокрема його зобов’язали утриматися від спілкування із свідками у провадженні”, – додає Центр протидії корупції.

Як заявили в САП, рішенням апеляційного суду до Коболєва застосували запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 229,248 млн грн.

Також на підозрюваного покладені такі обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду;
  • не відлучатися із м. Києва без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • повідомляти прокурора, детектива або суд про зміну свого місця проживання;
  • утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками;
  • здати на зберігання до відповідного органу паспорт (паспорти) для виїзду за кордон.

За ухвалою суду Коболєв має внести кошти протягом 5 днів з моменту проголошення рішення.

Термін дії обов’язків – 2 місяці.

Нагадаємо, за даними НАБУ, Коболєв незаконно нарахував собі 261 млн грн на підставі рішення наглядової ради про виплату йому премії за екстраординарні досягнення. Ця виплата була частиною премій, нарахованих керівництву компанії у травні 2018 року за історичну перемогу “Нафтогазу” над російським “Газпромом” у Стокгольмскому арбітражному суді.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube