Прокурори України закрили свою квоту у Вищій раді правосуддя. Кого обрали


21:1628.02.2023

Всеукраїнська конференція прокурорів у вівторок, 28 лютого, визначилася з двома членами Вищої ради правосуддя за своєю квотою. Вони залишатимуться у складі ВРП протягом чотирьох років, повідомила пресслужба ОГП у Telegram.

Згідно з рішенням, до органу було обрано керівника Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу генпрокурора Олексія Мельника й заступника начальника відділу запобігання правопорушенням в органах прокуратури управління внутрішньої безпеки Генеральної інспекції ОГП Олега Кандзюбу

“Це ще один крок до розбудови сучасної та ефективної системи правосуддя, яка працюватиме в інтересах кожного українця”, – зазначив генеральний прокурор Андрій Костін у Facebook

Він нагадав, що роботу Вищої ради правосуддя в січні дозволило розблокувати обрання вісьмох членів зʼїздом суддів. Тоді кількісний склад ВРП збільшився до 15 осіб, необхідних для роботи колективного органу, який має забезпечувати ефективність судової системи та впровадження високих стандартів правосуддя.

“Уже зараз можна бачити результати діяльності ВРП: нарешті розпочався насправді комплексний процес очищення та оновлення суддівського корпусу, що закладає основу відновлення довіри українців до судової системи. Попереду у членів ВРП багато викликів, зокрема призначення членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів, які зосередяться на подоланні кадрового дефіциту в судах”, – додав Костін.

За його словами, долучення ще двох членів до Вищої ради правосуддя сприятиме зміцненню інституції та продовженню судової реформи.

Минулого місяця Етична рада затвердила чотирьох кандидатів до ВРП, двоє з яких у вівторок були обрані Всеукраїнською конференцією прокурорів. Тоді “Центр протидії корупції” вказав на наявність питань щодо доброчесності одного із призначених 28 лютого.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube