Лукашенко зібрався в Китай


21:0425.02.2023

З 28 лютого до 2 березня триватиме державний візит правителя Білорусі Олександра Лукашенка до Китаю на запрошення лідера КНР Сі Цзіньпіна.

Про це пише DW, передає Інше ТВ.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко здійснить державний візит до Китаю, де зустрінеться з лідером КНР Сі Цзіньпіном. Про це в суботу, 25 лютого, повідомили в китайському міністерстві закордонних справ.

Візит на запрошення Сі запланований на 28 лютого – 2 березня.

Предметом зустрічі, як переконують в пресслужбі Лукашенка, стане “аналіз досягнутого та максимальна реалізація на практиці потенціалу нового рівня у відносинах”. Сторони проведуть переговори у вузькому та розширеному складах. При цьому в Лукашенка очікують, що за підсумками переговорів Білорусь та Китай підпишуть “великий пакет документів щодо розвитку відносин у ключових сферах”.

Остання зустріч Сі Цзіньпіна з Лукашенком відбулася на саміті Шанхайської організації співробітництвау вересні 2022 року. Там вони підписали декларацію про стратегічне партнерство.

Напередодні міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив про готовність працювати з Білоруссю “для поглиблення взаємної політичної довіри”. В китайському міністерстві також заявили, що “продовжать підтримувати Білорусь щодо її національної стабільності та будуть протистояти спробам “зовнішніх сил” втрутитися в її внутрішні справи або запроваджувати “незаконні” односторонні санкції”.

Як повідомляло Інше ТВ, Макрон закликає Пекін допомогти «чинити тиск на росію» і їде в Китай, але у квітні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube