Глава Мінфіну США назвала представників Росії на G20 співучасниками військових злочинів


12:1724.02.2023

Російські чиновники, які були присутні на зустрічі фінансових лідерів G20 в індійському Бангалорі, є співучасниками звірств під час вторгнення Росії в Україну і винні в збитках, які війна завдала світовій економіці.

Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Виступаючи на відкритті зустрічі, присвяченій першим роковинам російського вторгнення, Єллен закликала колег по G20 “подвоїти свої зусилля з підтримки України та обмежити можливості Росії вести війну”.

Вона сказала, що використання як зброї продовольства та енергії президентом Росії Володимиром Путіним завдало шкоди не тільки Україні, а й світовій економіці, особливо країнам, що розвиваються.

“Я закликаю російських офіційних осіб тут, на G20, зрозуміти, що їх продовження роботи на Кремль робить їх співучасниками злочинів Путіна, – сказала Єллен. світі”.

За словами представника Мінфіну США, Росію у залі представляли високопоставлені представники економічних відомств. Міністр фінансів Росії Антон Силуанов та голова центробанку Ельвіра Набіулліна не були присутні.

Єллен додала, що припинення війни є “моральним імперативом” для світової економіки, і повторила, що Сполучені Штати “підтримуватимуть Україну стільки, скільки потрібно”.

Читайте: “В цілому це був позитивний саміт для нас”, – Павло Клімкін про підсумки G20 (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube