Китай заявив, що не думає поставляти рф зброю конкретно для війни в Україні


13:2622.02.2023

Міністерство закордонних справ Китаю в середу заявило, що країна не розглядає можливість надання летальної підтримки Москві для використання у війні в Україні, звинувативши США і НАТО в поширенні неправдивої інформації про потенційну роль Пекіна в конфлікті.

Про це повідомляє  CNN.

“Сполучені Штати та інші країни НАТО зараз постійно поширюють інформацію про те, що Китай може надати зброю Росії, що є хитрістю, яка була використана і розкрита на початку української кризи”, – заявив речник МЗС КНР Ван Веньбінь на регулярному брифінгу в середу.
Його коментарі з’явилися після того, як у вівторок Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що альянс “дедалі більше занепокоєний тим, що Китай може планувати смертоносну підтримку російської війни”.

У своєму виступі в середу Ван заявив, що Китай закликає НАТО “припинити оббріхувати Китай безпідставними спекуляціями щодо України, відмовитися від старої ментальності часів холодної війни – гри з нульовою сумою і блокової конфронтації – і припинити розпалювати конфронтацію”.

Ван також заявив, що США та інші країни НАТО є “найбільшим джерелом постачання зброї на поле бою в Україні”.

Трохи контексту: Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся в суботу з головним дипломатом Китаю Ван І і попередив “про наслідки і наслідки”, якщо Пекін збільшить свою підтримку військових зусиль Росії, згідно з американським повідомленням про зустріч.

У понеділок президент України Володимир Зеленський застеріг Китай від надання будь-якої підтримки Росії, заявивши, що це може призвести до нової світової війни.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube