Україна не братиме участі в Парламентській асамблеї ОБСЄ у Відні через участь в ній росії


14:1919.02.2023

Українська делегація не братиме участі в офіційних заходах Парламентської асамблеї ОБСЄ через участь в них росії.

Про це в ефірі телемарафону повідомили члени української делегації, народні депутати Євгенія Кравчук та Ярослав Юрчишин, передає УНН.

«Ми не будемо брати участь в жодних офіційних заходах Парламентської асамблеї ОБСЄ. Австрія видала 61 візу росіянам, де будуть не тільки парламентарі, а й представники спецслужб, пропагандисти, які приїдуть використовувати засідання як декорацію. Але ми їдемо до Відня для переговорів з нашими партнерами щодо того, як вивести з кризи ОБСЄ, принаймні, Парламентську асамблею. Також працюємо разом з українською громадою над протестами біля території, де буде проводитися засідання», – повідомила Кравчук.

Вона додала, що наступна Асамблея проходитиме в Канаді, куди навряд чи допустять росіян та білорусів. Але до цього часу необхідно зробити все, аби влітку у Ванкувері проголосувати за зміни та виключити можливість росії брати участь в Парламентській асамблеї ОБСЄ.

«Спільна позиція української делегації та української влади в тому, що ми не можемо освячувати своєю присутністю пропагандистські заходи. Ми маємо використати Парламентську асамблею, аби донести нашу позицію. На полях це зробити набагато легше, ніж коли ми будемо в залі, навіть протестуючи і блокуючи росйські наративи. Ми будемо на кожному кроці наголошувати на потребі реформи Парламентської асамблеї ОБСЄ як структури, яка має не бути статистом в міжнародному конфлікті, а дуже чітко протидіяти агресії та тероризму», – зазначив Юрчишин.

Як повідомляло Інше ТВ, Генсек ОБСЄ висловилася проти виключення Росії з організації



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube