Комітет підтримав законопроект про легалізацію медичного канабісу: тепер його розгляне ВР


18:5917.02.2023

Парламентський комітет з питань здоров’я нації підтримав законопроєкт про використання медичного канабісу (№ 7457), повідомили у Верховній Раді у Telegram, пише УНН.

“Комітет з питань здоров’я нації підтримав законопроект про використання медичного канабісу та направив на розгляд парламенту в першому читанні”, – ідеться у повідомленні.

Деталі

На засіданні комітету розглянули проект закону про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни.

“Ідеться винятково про лікарські засоби, виготовлені на основі канабісу для лікування людей, які переживають хронічний біль, який часто доводить до депресії, посттравматичного стресового розладу та навіть самогубства”, – вказано у повідомленні.

Як повідомляєтьс, передбачено посилення функцій контролю з боку Національної поліції, яка буде погоджувати видачу ліцензій на культивування та використання рослин, режим охорони ділянки, місця зберігання рослини, транспортування партій товару. Також створюється реєстр медичних препаратів на основі канабісу.

Читайте: Пацієнтські, правозахисні та ветеранські організації України вимагають узаконити лікзасоби на основі медичного канабісу



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube