Путін готує 2 варіанти послання Федеральним зборам і не приховує роздратування через Лукашенка


18:0215.02.2023

Обидва передбачають нову хвилю мобілізації, перший – широку, другий – до 200 тис. Але не менше.

Про це пише Телеграм-канал Генерал СВР, відомий своїми інсайдами з кремлівських кабінетів.

“Президент Росії Володимир Путін готує кілька варіантів тексту для послання Федеральним зборам. Основний варіант здебільшого нейтральний і являє собою лекцію про боротьбу Росії з полчищами віроломних ворогів, які руками “українських фашистів-націоналістів” намагаються знищити “російський народ на Донбасі і Південно-Східній Україні”. Знову розкривається тема “несправедливого” розподілу територій після розвалу СРСР, коли “споконвічно російські” території з “російськими людьми” було розбазарено і так далі. Кілька разів прописано заклик згуртуватися, вистояти і перемогти, інакше “Росії не буде”. Плюс, традиційно, кілька погроз застосування ядерної зброї.

Уся промова зводиться до товстого натяку, що об’єднатися і вистояти можна тільки за загальної мобілізації. Путін зволікає з повноцінним запуском другої хвилі мобілізації і послання до Федеральних зборів має стати прологом до її підготовки.

Але підготовлено і більш радикальні тексти “послання”, в яких президент дає різкішу оцінку тому, що відбувається на фронті, і заклики згуртуватися лунають відкрито і з конкретними розпорядженнями, ці варіанти випереджають не тільки загальну мобілізацію та оголошення воєнного стану, а й значні кадрові перестановки в російській владі.

Знаючи нерішучість Путіна, можна з великою часткою ймовірності припустити, що буде зачитано “м’який” варіант, тим паче помічники вже отримали текст для доопрацювання, і скоро основні тези у вигляді “інсайдерських зливів” потраплять в інформаційний простір. У будь-якому разі до кінця весни в рамках мобілізації має бути призвано МІНІМУМ двісті тисяч осіб, і тут Путін твердий у намірах.

Учора Путін під час наради з керівництвом силового і військового блоків висловив крайнє роздратування щодо нещодавніх висловлювань Лукашенка стосовно необхідності негайно визначитися країнам-членам ОДКБ, тому що буквально “з дня на день” має “щось” початися. На думку Путіна, сам Лукашенко ні в чому брати участь не збирається, а подібними висловлюваннями підштовхує ОДКБ до розвалу.

Після наради президенту було представлено одразу ДВА секретні доповіді за лінією Ради Безпеки РФ щодо інцидентів із нібито “НЛО” над територіями кількох країн. Одна з доповідей – творчість новоприближеного до Радбезу друга Путіна Михайла Ковальчука. Доповідь Ковальчука з інтригуючою назвою “Вплив позаземних цивілізацій на природні катастрофи і політичні події” і являє собою набір конспірологічних вигадок самого Михайла Ковальчука, перенесених на папір помічниками. Друга доповідь цікавіша, вочевидь, як спосіб маніпуляції президентом, і представлена секретарем Радбезу Миколою Патрушевим, який, незважаючи на розбіжності з президентом, бере участь у нарадах і подає доповіді”, – сказано в повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube