Молдова чи Грузія? На фоні поганого настрою від великої війни Путін все більше думає ще і про маленьку


15:2914.02.2023

Загальновідомо,Ю що внутрішні проблеми РФ Путіна не цікавили ніколи, він бачив себе великим міжнародним гравцем з тіньовою армією кілерів з пляшечками “новачка”. І в своїх мріях він бачив не одну смерть відомих світових лідерів, але не здійснилось. І зараз він роздумує про можливість швидкої перемоги в маленькій війні, яка повернула б йому вагомість.

Принаймні про це пише Телеграм-канал Генерал СВР, відомий своїми інсайдами з кремлівських кабінетів.

“Мріям президента Росії Володимира Путіна ліквідувати хоча б одного лідера “недружньої” країни або великої міжнародної організації, мабуть, так і не судилося збутися. Ми розповідали про спроби Путіна, для провокації або демонстрації сили і можливостей, влаштувати замах на кількох глав держав. За останній рік було кілька невдалих спроб ліквідувати президента України Володимира Зеленського, Путін особисто давав розпорядження організувати замахи на президента Польщі Анжея Дуду, генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша і колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона (одна спроба замаху на британського прем’єра була заблокована на стадії організації, а дві на стадії підготовки). Більшість спроб організації замахів було ініційовано особисто Володимиром Путіним під час нарад із наближеними до президента людьми з керівництва силового блоку. Щоразу, коли президенту повідомляли про нову невдачу, він щиро засмучувався і нарікав на відсутність професіоналізму в організаторів і виконавців.

Чергове фіаско спіткало і плани з дестабілізації в Молдові, де одним з основних чинників дестабілізації мав стати замах на президента Маю Санду, що мало забезпечити прихід до влади маріонеткового керівництва, повністю орієнтованого на Кремль. Але незважаючи на цей провал, Путін повністю від планів не відмовляється, тільки вирішив трохи зрушити вектор. Тепер під ударом прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі. Це, на думку Путіна, набагато ефективніший спосіб дестабілізації, ніж убивство Саакашвілі в ув’язненні.

За зовнішньої лояльності Гарібашвілі до Кремля Путін готовий ним пожертвувати заради створення чергового центру дестабілізації, і Кавказ, на думку російського президента, зараз просто чудово вкладається в загальні плани. Маленька переможна війна близька як ніколи”, -сказано в повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube