Берлусконі назвав Зеленського винним у війні. В уряді Італії вже відповіли


10:4413.02.2023

Колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі висловився про війну РФ проти України, повторивши тези російської пропаганди. Чинна прем’єрка Джорджі Мелоні запевнила Україну в підтримці.

Про це повідомляє Ліга.нет.

Берлусконі заявив, що якби він був прем’єр-міністром сьогодні, то не став би зустрічатися з президентом Володимиром Зеленським. Він повторив тези пропаганди РФ про те, що Україна “нападала на Донбас”.

“Йому достатньо було припинити нападати й цього не сталося б, тому поведінку цього пана я оцінюю вкрай негативно”, – сказав Берлусконі.

Також він заявив, що “єдиний спосіб досягти миру” – це припинення військової та фінансової допомоги Україні з боку США за рішенням президента Джо Байдена.

“Американський президент має взяти Зеленського і сказати йому: План Маршалла у вашому розпорядженні після закінчення війни, щоб відновити Україну за однієї умови, що завтра ви віддасте наказ про припинення вогню, а також тому, що від завтра ми більше не дамо вам доларів і не дамо вам більше зброї. Тільки таке могло переконати цього джентльмена піти на припинення вогню”, – сказав політик.

У відповідь на заяви Берлусконі уряд нинішнього прем’єра Італії Джорджі Мелоні зробив заяву про те, що країна твердо та переконливо підтримує Україну.

“Це чітко передбачено у програмі та підтверджено всіма парламентськими голосуваннями більшості”, – заявили в італійському уряді. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube