До річниці вторгнення рф ООН ухвалить резолюцію про цілісність і суверенітет України


19:2111.02.2023

Генеральна асамблея ООН напередодні першої річниці вторгнення росії планує ухвалити резолюцію про суверенітет та цілісність України. Про це повідомляє Associated Press, передає УНН.

Проєкт має назву “Принципи, що лежать в основі всеосяжного, справедливого та міцного миру в Україні”. Резолюція наголосить на необхідності миру, що забезпечує суверенітет, незалежність, єдність та територіальну цілісність України. Вона менш деталізована, ніж Формула миру з 10 пунктів, яку Президент України Володимир Зеленський презентував на листопадовому саміті G20.

“Це було свідоме рішення України та її прихильників, щоб заручитися максимальною підтримкою, коли резолюцію буде поставлено на голосування”, — повідомили дипломати ООН, які захотіли залишитись анонімними.

Речниця Генеральної Асамблеї Пауліна Куб’як повідомила, що екстрена сесія Генеральної Асамблеї щодо України розпочнеться 22 лютого. Очікується, що десятки виступів триватимуть протягом більшої частини 23 лютого, а голосування очікується ввечері того ж дня.

Читайте: Росія на Радбезі ООН змусила всіх послухати 79-річного співзасновника Pink Floyd. Реакція України і не тільки



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube